Politik og regler SKRIV UD

Ministeren styrker kontrollen af energispareindsatsen

af: Ulrik Blaabjerg, 20-04-2017
Foto: Colourbox

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) styrker nu kontrollen af den politisk besluttede energispareindsats med 30 millioner kroner om året frem mod 2021. 

Hos Dansk Energi ser man beslutningen som et godt og nødvendigt initiativ, der kan være med til at etablere et effektivt og stærkt tilsyn. Det fortæller afdelingschef i Danske Energi, Kamilla Thingvad: "Grundlæggende har energiselskaberne løftet den politisk pålagte opgave og bidraget til, at danskerne sparer knap 8 milliarder kroner på energiregningen fordelt over besparelsernes levetid. Dermed er der meget i ordningen, der fungerer efter hensigten. Men der har også været problemer, og det har vi løbende gjort myndighederne opmærksom på. Vi håber, at ministerens initiativ vil give et effektivt og værdifuldt tilsyn, lyder det fra Kamilla Thingvad.

Lars Christian Lilleholt lægger op til at målrette midler til 20 nye ansatte i Energistyrelsen og Energitilsynet, der skal foretage stikprøvekontroller og gennemgå bilag for at sikre, at reglerne bliver overholdt. Det er en rigtig og nødvendig vej at gå for at undgå snyd og fortsat sikre troværdighed om ordningen, fortæller Kamilla Thingvad: "Det nuværende system blev indført i 2006, og målene er sidenhen mere end 4-doblet. Derfor leverer systemet i dag langt mere, end det er designet til – derfor er det nødvendigt også at mande op på myndighedssiden. Hvis man fra politisk side mener, at vi skal finde Danmarks energisparemål på en anden måde, så er vi også klar til at gå i dialog om, hvordan målet så kan nås", afslutter Kamilla Thingvad.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.