Forsyning og VE SKRIV UD

Energistyrelsen stiller nye krav til varmeprojekter

af: Soffi Hildebrand, 14-01-2019
Af: Colourbox

Kommuner skal nu indberette godkendte varmeprojekter til Energistyrelsen gennem plandata.dk. Derudover skal et biomassebaseret varmeprojekt, som er placeret i et mindre fjernvarmeområde, kunne overholde et brugerøkonomisk krav – hertil har Energistyrelsen lavet en vejledning til denne brugerøkonomiske kontrolberegning.

I oktober 2018 blev man, gennem energiaftalen, enige om at ophæve brændselsbindingen til naturgas og kraftvarmekravet i de mindre fjernvarmeområder, hvor varmebehovet er under 500 TJ om året, gældende fra d. 1. januar 2019.

Ved at brændselsbindingen til naturgas er ophævet, har varmeværker mulighed for at anvende biomasse som det primære brændsel. Dog vil varmeværker i en treårig periode være begrænset af et brugerøkonomisk krav.

Godkendte varmeprojekter skal indberettes

For at opnå et overblik over udbygningen af biomasse, skal landets kommuner indberette godkendte varmeprojekter til Energistyrelsen. Kommunerne skal senest indberette oplysninger, om disse godkendte varmeprojekter, fire uger efter at godkendelsen har fundet sted.

Energistyrelsen har haft fokus på at lette denne arbejdsbyrde, hvorfor de i samarbejde med Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en simpel indberetningsside på plandata.dk.

Krav om brugerøkonomisk kontrolberegning

Gennem energiaftalen blev man enige om at begrænse udbygningen af biomasse i en periode på tre år, hvorfor biomasse kun bør anvendes som primært brændsel i mindre fjernvarmeområder, hvor det giver mening økonomisk for forbrugerne.

Disse mindre fjernvarmeområder skal altså være samfundsøkonomisk fordelagtige, ligesom de skal kunne fremvise en brugerøkonomisk besparelse på minimum 1500 kr. pr. år. pr. husstand sammenlignet med det næstbilligste alternativ over en periode på 20 år.

Energistyrelsen har udarbejdet en brugerøkonomisk kontrolberegning, som kommunerne skal anvende i hvert projektforslag til at sikre, at disse lever op til brugerøkonomikravet.

Se Energistyrelsens vejledning til den brugerøkonomiske kontrolberegning her.

Kilde: Energistyrelsen

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.