Både klimaet og bundlinjen vinder, når fødevareindustrien går fra fossil energi til den stadigt grønnere strøm. Det viser de nyeste resultater af projektet ”Elektrificering af fødevareindustrien”.
Fødevareindustrien står for 30 procent af den danske industris samlede energiforbrug. Nu viser projektet ”Elektrificering af fødevareindustrien”, at man ved at erstatte fossile brændsler med grøn strøm hos virksomhederne i industrien, kan skære op til to procent af Danmarks årlige CO2-udledning.
Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.
Projektet giver god grund til optimisme, mener viceadm. Direktør i Dansk Energi Anders Strouge:
– Industrien spiller en nøglerolle i at nå klimamålet. Det her projekt gør os blandt andet klogere på, hvordan industrien kan bruge el frem for fossil energi og på, hvor meget el der skal bruges i fremtiden.
Ros fra fødevareministeren
Fødevareminister Mogens Jensen (S) var ude og rose fødevareindustrien for at formå at holde klimafokus under coronakrisen og slog fast, at branchen har en vigtig opgave at løse:
– Fødevareforbruget står for 25 procent af den samlede globale klimabelastning. Det er nødvendigt med en indsats gennem hele kæden, så vi både kan levere fødevarer nok til en stigende verdensbefolkning og samtidig komme klimaudfordringerne i møde.