Inspiration SKRIV UD

Vitani inviterer til digital konference (PEKIVE-projektet)

af: Carina Hedelund, 04-02-2021
Fotokredit: Colourbox/Energiforum Danmark

Deltag i Vitanis digitale konference torsdag den 11. februar fra kl. 9:00.

PEKIVE-projektet nærmer sig sin afslutning og denne konference indeholder 3 formidlingsworkshops, som kan inspirere dig i arbejdet med at gøre dine bygninger mere indeklimavenlige og mere bæredygtige.


"I starten af 2020 fik Vitani tildelt midler fra ELFORSK-puljen til at implementere en række projekter med brug af kunstig intelligens til at understøtte fremtidens stigende behov for energifleksible bygninger. Projektet skal udover konkrete Co2-besparelser udmønte sig i en række anbefalinger og metoder til bygningsejere, der gerne vil bruge deres bygninger som “batteri”. Projektet hedder PEKIVE – Prognosestyret Elopvarmning baseret på Kunstig Intelligens og Variable Elpriser.

Der er i løbet af 2020 blevet implementeret kunstig intelligens på en række demonstrationsbygninger og vi har opnået mange erfaringer hermed".


Formidlingsworkshopsene henvender sig til bygningsejere, driftsansvarlige, beslutningstagere, energi- og bygherrerådgivere, CTS-installatører og andre med interesse for bygningernes rolle i fremtidens energisystem.

Dagen er bygget op således at du kan vælge at deltage hele dagen, eller du kan plukke de workshops, som er mest oplagt til dig. 

 

Nødvendigheden af energifleksibilitet i bygninger (Kl. 9:00-10:00)

Vi starter dagen ud med at stille skarpt på nødvendigheden af energifleksibilitet i bygninger efterfulgt af de opnåede erfaringer i PEKIVE-projektet. Ligeledes vil vi diskutere muligheder, barrierer og potentialer ved anvendelsen af kunstig intelligens

 

Er den kunstige intelligens overhovedet relevant for den bygningsansvarlige? (Kl.10:30-11:30)

Vi kommer ikke udenom, at bygningerne skal være mere omstillingsparate overfor brugen af grøn energi, og det som omtales som “bygningens intelligensparathed” af eksempelvis Energistyrelsen. 

Workshoppen er målrettet bygningsansvarlige, driftsansvarlige og andre (eksempelvis rådgivere), der har interesse i at lytte og deltage i en workshop om brugen af kunstig intelligens i fremtidens energifleksible bygninger.

Vi vil bl.a. gennemgå praktiske cases fra projektet, herunder Funder Skole og PostNord FAC Fredericia, og stille skarpt på de opnåede erfaringer.

 

Det nye værktøj i energirådgiverens værktøjskasse (Kl.12:30-13:30)

Workshoppen er målrettet energirådgivere, der arbejder med energioptimering af mellemstore og større bygninger, og ønsker indblik i muligheder og opnåede erfaringer med teknologierne. Vi vil på workshoppen gå i dybden med 2 spændende cases – Ravnshøj Skole og PostNord i Silkeborg.

 

CTS-installatørens muligheder med kunstig intelligens (Kl. 14:00-15:00)

Workshoppen er målrettet systemintegratorer, der arbejder med CTS og BMS systemer, og ønsker indblik i muligheder og opnåede erfaringer med teknologierne.
Workshoppen vil indeholde tekniske udtryk og fagbegreber og vil være oplagt hvis du interesserer dig for de tekniske aspekter af bygningsstyringssystemer.

Vi vil gennemgå 2 spændende bygninger fra projektet – Ejner Hessel og UCN.

 

Se invitationen fra Vitani og find tilmelding her.


Læs også Vitanis artikel til ELFORSK omkring effekten af den kunstige intelligens her. 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.