Forsyning og VE SKRIV UD

Nu kan du blive klogere på de høje energipriser

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 07-09-2022
Foto: Colourbox

Historisk har energipriserne fyldt relativt lidt i vores bevidsthed, men på det seneste er energipriserne blevet et emne ved ethvert middagsbord og en bekymring i mange hjem. Også politisk fylder prisernes store stigning meget.

– At spare på energien er både godt for pengepungen og vores forsyningssikkerhed. Vi modtager mange spørgsmål - for eksempel hvilken aftale har jeg? Hvornår er strømmen billig? Og hvad kan den grønne omstilling gøre for, at vi får lavere priser? Vi samler nu svarene og stiller vores eksperter til rådighed for at give viden til forbrugerne. Vi vil løbende udbygge vores vidensunivers i takt med udviklingen og de spørgsmål, der fylder mest hos forbrugerne, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

– Det er utrolig vigtigt, at vi hele tiden har fokus på fakta, når vi taler om energipriserne. Det er den eneste måde, vi kan hjælpe hinanden og finde de rigtige løsninger, og det vil vi opnå med dette univers.

Ekstraordinær energikrise kræver handling

Ingen kan spå om fremtiden, men en række analyser samt forwardpriserne for energi tyder på, at der i lang tid vil være energipriser, der ligger højere, end vi har været vant til historisk. Samtidig ventes priserne frem mod vinter at fortsætte med at stige.

– Den udvikling, vi er inde i, er ekstraordinær, og priserne er udtryk for et tragisk sammenfald af begivenheder i Europa. Den primære årsag er krigen i Ukraine, og at russerne delvist har lukket for gassen til Europa. Men det skyldes også hedebølger og manglende regn denne sommer, der har begrænset produktionen på europæiske kul- og atomkraftværker, siger Kristian Jensen.

– Vi er der, hvor vi kan sige, at vi har en energikrise. Vi kender medicinen i form af mere vedvarende energi og grøn omstilling, og vi ved desværre også, at der går lang tid, før medicinen virker. Derfor skal vi som forbrugere af energi blive klogere på, hvordan vi agerer, når energipriserne er høje og svinger mere end de historisk har gjort.

Find universet her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.