Forsyning og VE SKRIV UD

7 initiativer der skaber hastighed i netudbygningen

af: Janne Roest-Madsen, 12-06-2023
Foto: Green Power Denmark og Energinet

Energinet og Green Power Denmark har netop lanceret syv initiativer, der skal sikre, at elnettet kan følge med den grønne omstilling.

Ambitionen med Net til Tiden og de syv initiativer er - i samspil med netkunder og myndigheder - at opnå en bedre servicering af individuelle behov og den nødvendige hastighed i tilslutningen til elnettet.

Net til Tiden - 7 initiativer der skaber hastighed i netudbygningen er en ny rapport udarbejdet af Energinet og Green Power Denmark. Her kan man læse syv bud på, hvordan vi hurtigere kan etablere nye anlæg på de elektriske motorveje, motortrafikveje, landeveje og biveje.

"Vi vil skabe de bedst mulige forudsætninger for at få skabt kabelforbindelser mellem forbrugerne og producenterne af strøm. Det er en kæmpe opgave, og det kræver store investeringer. Men det kan være med til at accelerere den grønne omstilling", siger Thomas Egebo, adm. direktør i Energinet på Green Power Denmarks hjemmeside.

Udarbejdelsen af de 7 initiativer skal ses på baggrund af, at elforbruget forventes at blive to-tre gange større i 2030 end det er i dag. Årsagen skal findes i vores stigende forbrug af elbiler, varmepumper og en industri på el. Derudover vil strømmen i højere grad blive produceret af vindmøller og solceller, som er med til at brede elproduktionen ud over hele landet.

"Fremtiden kræver mange flere kabler og transformatorstationer, så vi kan få transporteret strømmen fra vindmøller og solceller og ud til forbrugerne. Det tager tid at planlægge, indkøbe og bygge, og det er afgørende, at det ikke bliver en flaskehals for den grønne omstilling", siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark på Green Power Denmarks hjemmeside.

De 7 initiativer

1. Tydeligere proces og rollefordeling

2. To mulige spor for tilslutning

3. Styrket samarbejde mellem netselskaberne og Energinet

4. Tilbud om midlertidige tilslutninger

5. Mere transparens og dialog om langsigtede netudbygninger

6. Styrket dialog og proces med myndighederne

7. Rammer, der understøtter hastighed og langsigtede investeringer

Læs rapporten her for en uddybning af de syv initiativer.

 

 

   

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.