Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Stramning af regler om CO2-kvoter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-07-2023
Foto: Colourbox

Efter EU i 2021 vedtog den europæiske klimalov, har kommissionen fremsat en række lovgivningsinitiativer under "Fit for 55" navnet. Herunder en række stramninger vedr. CO2-kvoter. Den lovgivning der skal sikre dansk implementering er nu i høring.

DE to ændringsdirektiver der skal implementeres er Ændringsdirektiv 2023/959/EU og Ændringsdirektiv 2023/958/EU og de ændringer der skal implementeres er bl.a.:

  • Tilpasning af EU ETS til de strengere klimamål ved at løfte reduktionsmålsætningen for 2030 for kvoteordningens eksisterende dele fra 43 pct. til 62 pct. I den forbindelse udvides kvoteordningen til også at omfatte søfartens emissioner.
  • indførelse af et separat kvotehandelssystem (»ETS2«) for brændstoffer, der anvendes til forbrænding i bygningssektoren, vej-transportsektoren samt i andre sektorer. 
  • udfasning af gratis kvoter

Det danske lovforslag har til formål at revidere kvoteloven i overensstemmelse med de to anførte ændringsdirektiver, samt til formål at inddrage erfaring, forenkle og overskueliggøre loven ved sammenskrivning (konsolidering) af den nugældende lov og dertilhørende ændringslove.

Der er høringsfrist 18. august og du kan finde høringsmaterialet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.