SKRIV UD

I HØRING: Ændringer i regler om energisyn og energiledelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-12-2023
Foto: Christiansborg

For at implementere energieffektiviseringsdirektivet krav til energisyn og energiledelse i store virksomheder og den grønne skattereform, foreslås det nu at give ministeren beføjelser til at fastsætte regler på området.

Energieffektivitetsdirektivets forpligter bl.a. medlemsstaterne til at sikre, at virksomheder med et stort energiforbrug indfører et energiledelsessystem eller gennemfører energisyn. Virksomheder med et gennemsnitligt årligt energiforbrug over 85 TJ vil i henhold til energieffektivitetsdirektivet skulle indføre et energiledelsessystem, og virksomheder med et gennemsnitligt årligt energiforbrug over 10 TJ vil skulle gennemføre energisyn i henhold til de nye krav.

Forpligtelserne skal bidrage til at finde og kortlægge virksomhedernes omkostningseffektive energieffektiviserings- og besparelsespotentialer. Derudover skal de bidrage til, at virksomhederne får et overblik over potentialerne for at spare på energien og dermed muligheden for at reducere omkostningerne til energi og øge konkurrenceevnen.


Med grøn skattereform blev det besluttet at udvide energisynet til et klimasyn med et supplerende fokus på at identificere CO2-reducerende tiltag hos de omfattede virksomheder, samt udvide til en række virksomheder med et højt energiforbrug. I det omarbejdede energieffektivitetsdirektiv er gruppen af virksomheder, som er underlagt krav om energisyn, ændret fra store virksomheder til virksomheder med et højt energiforbrug, hvilket sikrer fuldt overlap i målgruppen for det omarbejdede energisyn og klimasynet.

Der er høringsfrist 12. januar og du kan finde materialet her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.