Gå til primært indhold Gå til indhold i footer
  1. Forside
  2. · Nyheder
  3. · 02-10-2024: Regeringens planer for energi og klima

Regeringens planer for energi og klima i det nye folketingsår

Af: Dorte Nørregaard Larsen, direktør i Energiforum Danmark
02. okt. 2024
En ny sæson i Folketinget er skudt i gang, og fra Klima-, energi- og forsyningsministerens hånd er der barslet med hele 15 lovforslag.
Colourbox6895769
Foto: Colourbox

Så er folketinget åbnet, og regeringen har fremlagt sit lovkatalog for folketingsåret 2024/2025.

På energi- og klimaområdet barsles der med 15 lovforslag, og her er det værd at bide mærke i:

Lov om styrket beredskab i energisektoren (Okt II) 
Lovforslaget skal styrke beredskabet i energisektoren med henblik på at forebygge og modstå hændelser, som kan true energiforsyningen, samt sikre implementering af EU-direktiverne NIS2 og CER i energisektoren. Der er i dag et højt og markant trusselsniveau mod energisektoren i forhold til især cyberangreb og spionage, hvorfor der er behov for et ambitiøst beredskabsniveau, som robustgør sektoren.

Ændring af lov om varmeforsyning og lov om planlægning (Gennemsigtighed i varme forsyningsvirksomheder) (Nov I) 
Lovforslaget har til formål at øge gennemsigtigheden i varmesektoren gennem en række tiltag, der skaber mere transparens omkring fjernvarmeselskabernes omkostninger og prisniveauer 
over for både myndigheder og forbrugere. Med lovforslaget indføres en prisloftsmodel rettet mod forbrugerprisen på fjernvarme, tiltag til styrket governance i forsyningssektoren og styrket tilsyn med koncern- og interesseforbundne aftaler.

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om fastlæggelse af en ramme for fastsættelse af krav til miljøvenligt design for bæredygtige produkter m.v. (Dec I) 
Lovforslaget har til formål at fastsætte supplerende regler til EU’s ecodesignforordning om fastlæggelse af en ramme for fastsættelse af krav til miljøvenligt design til bæredygtige produkter 
m.v.

Ændring af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion, lov om varmeforsyning, lov om fjernkøling og forskellige andre love (Implementering af dele af direktiv om energieffektivitet) (Feb II) 
Lovforslaget har til formål at muliggøre implementering af nye EU-regler om energieffektivisering m.v. Lovforslaget indeholder bl.a. regler om indberetning og indhentning af oplysninger om energibesparelser og energirenoveringer af offentligt ejede bygninger, krav til energieffektive offentlige udbud og krav om energieffektivitet på varme- og køleområdet.

Du kan se hele lovkataloget her.

Relaterede nyheder

Høringer Blå
26. sep. 2024 Af: Dorte Nørregaard Larsen, direktør i Energiforum Danmark
I HØRING: To ændringer til Bygningsreglementet i høring