Gå til primært indhold Gå til indhold i footer
  1. Forside
  2. · Nyheder
  3. · 23-09-2024 Danvak flytter ind på Teknologisk Institut

Danvak flytter ind på Teknologisk Institut

Af: Pressemeddelelse fra Teknologisk Institut og Danvak
23. sep. 2024
Danvak og Teknologisk Institut indgår strategisk samarbejde for at styrke faglig udvikling og teknologisk innovation.
Red.IMG 0861
Foto: Teknologisk Institut

Danvak er et fagligt netværk for HVAC-professionelle og indleder et nyt kapitel ved at flytte sit sekretariat til Teknologisk Institut fra 1. oktober. Flytningen er designet til at styrke Danvaks faglige profil og bringe deres ca. 1.300 medlemmer tættere på den nyeste teknologiske udvikling inden for indeklima og bygningsinstallationer.

Stærkere faglig profil giver bedre tilbud til Danvaks medlemmer

Danvak har i næsten 80 år været en central aktør inden for HVAC, energi og indeklima. Med flytningen til Teknologisk Institut ønsker bestyrelsen at udvide Danvaks ressourcer og netværk,.

- Med placeringen af vores sekretariat på Teknologisk Institut styrker vi vores faglige profil og kompetencer og får også mulighed for at komme tæt på den nyeste teknologiske udvikling. Et samarbejde med Teknologisk Institut og en placering i hjertet af Danmarks stærkeste faglige miljø indenfor HVAC, energi og indeklima vil styrke vores udbud af viden, kurser, netværk og give mulighed for at udvikle nye tilbud til vores medlemmer, siger formand for Danvak, Ane Buch.

Fælles ambition om at styrke branchen HVAC-professionelle er specialister inden for opvarmning, ventilation og aircondition (Heating, Ventilation, and Air Conditioning). De kan omfatte ingeniører, teknikere, installatører og rådgivere, der arbejder i bolig-, erhvervs- og industribyggeri.

- Vi ser et stort potentiale i at samle kræfterne med Danvak. Vores ekspertise inden for indeklima, energi og bygningsinstallationer komplementerer Danvaks stærke netværk og brancheindsigt perfekt. Sammen kan vi løfte den danske HVAC-branche til et endnu højere niveau, siger direktør David Tveit, Teknologisk Institut.

Adgang til opdateret viden Samarbejdet mellem Danvak og Teknologisk Institut vil fremme udviklingen af nye kurser og netværksaktiviteter, der kan tiltrække en bredere målgruppe. Dette vil sikre, at både eksisterende og nye medlemmer får adgang til opdateret viden og kompetenceudvikling, som er tilpasset branchens behov og kommende lovkrav.

- Vores praktiske faciliteter og hands-on undervisningsanlæg vil være en stor fordel for Danvaks kurser. Medlemmerne vil kunne drage nytte af vores avancerede testfaciliteter, hvilket vil styrke deres praktiske færdigheder og viden. Jeg ser også en række netværksmuligheder, hvor vi gennem fælles arrangementer, får den samlede branche til at mødes og udveksle ideer, der kan føre til helt nye samarbejder og forretningsmuligheder, siger sektionsleder Vagn Holk Lauridsen, Teknologisk Institut.


Om Danvak

Danvak er et fagligt netværk for fagprofessionelle indenfor HVAC, energi og indeklima og er et samarbejde mellem VVS Teknisk Forening og IDA HVAC, der er et fagteknisk selskab i Ingeniørforeningen IDA. Danvak har ca. 1.300 medlemmer fra over 300 virksomheder.

Ved flytningen af Danvak overføres tre medarbejdere til Teknologisk Institut. Danvak bibeholder sit brand, hjemmeside og kontaktinformationer.