Vinder af Innovationsprisen 2022 er EG & Fusebox
”Når bygninger bliver batterier, bliver elproduktionen grønnere og elforbruget udleder mindre CO2. EG og Fusebox er gået sammen om et solidt bud på, hvordan vi kan udnytte den vedvarende energi i et virtuelt kraftværk. Det ligger jo lige til højrebenet, at vi skal sørge for at strømmen gør gavn der, hvor der er brug for den, så den ikke går tabt. Det er smart, bæredygtigt og lige til højrebenet. Stort tillykke til EG og Fusebox, som er vinder af Innovationsprisen 2022”, siger Gitte Wad fra Energy Cluster og en del af dommerpanelet.
Livestreamning, tre pitches og en vinder
7 minutter. Det var lige præcis så lang tid, kandidaterne hver især havde til at pitche deres løsning for et veloplagt dommerpanel og det publikum, der så med på livestreaming. Og da dommerpanelet havde voteret, stod det klart. Årets vinder af innovationsprisen er den fælles løsning fra den nordiske start-up Fusebox og EG.
”Vi er meget glade for at modtage prisen og for at kunne præsentere vores produkt for et endnu bredere publikum. Vi er stolte af at have en løsning, der både reducerer CO2-udledningen, hjælper med at forbruge energien på de rigtige tidspunkter og er med til at støtte omstillingen til et fossilfrit samfund. Og derudover er det noget, der kommer til at give effekt allerede i 2023 CO2-regnskaberne! Mange tak til dommerne og Energiforum Danmark for prisen”, udtaler Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen fra EG.
En samlet løsning – virtuelt kraftværk
Fusebox og EG er gået sammen om de virtuelle kraftværker, der skal være med til at balancere efterspørgsel og produktion af vedvarende energi. Det virtuelle kraftværk gør det muligt for kunder, der kan undvære strøm eller begrænse deres forbrug i spidsbelastningsperioder, at give andre adgang til strømmen mod betaling. Det er en nem og hurtig måde at reducere både energiforbruget og CO2-udledningen og samtidig skabe mere plads i el-nettet.
I løsningen findes også digitale assistenter, der kan beregne potentialerne i bygninger med hjælp fra data fra forsyningsselskaberne og dernæst beregne egnetheden af bygningerne til at indgå i planlægningen. Her udregnes værdien af løsningen, som automatisk lægges ind i den digitale energiledelsesplatform. De virtuelle kraftværker kan leveres som en samlet løsning, hvor man kan udnytte de svingende spotpriser eller opsætte batterier i bygningen.
Fra fysisk netværkskonference til online prisuddeling
Innovationsprisen uddeles af Energiforum Danmark. Det er femte år i træk, at et produkt, en idé eller et koncept præmieres med Innovationsprisen. Prisoverrækkelsen skulle have fundet sted i forbindelse med Energiforum Danmarks årlige netværkskonference. Desværre stod en aflysning i vejen for, at overrækkelsen kunne finde sted som planlagt. De tre pitchets blev leveret online til et dommerpanel bestående af Gitte Wad, Energy Cluster, Anja Marie Bundgaard, Aalborg Universitet og Mads Lyngby Petersen, Energistyrelsen/EUPD.
Relaterede nyheder