Et unikt koncept til storkøkkener, som er udviklet i fællesskab af KEN STORKØKKEN og Flexmeter, er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris, der overrækkes på Netværkskonferencen 2019.
Konceptet Fang Fråserne har til formål at nedbringe energiforbruget i storkøkkener gennem en kombination af ny måleteknik og et adfærdskoncept, som er udviklet i samarbejde med The Nudging Company.
Danske storkøkkener anvender årligt omkring 1.400 GWh el, hvilket svarer til 4 procent af Danmarks samlede elforbrug. Og KEN STORKØKKEN og Flexmeter har erfaret, at storkøkkener kan reducere energiforbruget med mindst 8 til 12 procent alene gennem adfærdsændringer.
Med en datalogger udviklet af Flexmeter kan alle køkkenets maskiner kobles på et automatiseret og digitaliseret system, og derved kan fråserne identificeres helt ned på apparatniveau. Det betyder samtidig, at rådgivningsgrundlaget tager afsæt i målliger fremfor estimater og enkelte observationer, hvilket fremtidigt set kan give virksomheden større energibesparelser.
Konceptet er allerede implementeret i omkring 100 succesfulde projekter fx på hoteller, konferencecentre samt plejehjem.
Du kan læse mere om Fang Fråsernes tekniske specifikationer, resultater, målgrupper og endelig hvordan løsningen bidrager til den grønne omstilling her eller på deres hjemmeside her.