Real ESG

Navn på koncept/produkt/ide

Real ESG – The Real Estate Reporting Framework

Generel beskrivelse af produkt/koncept/ide

Som den første sektor i dansk erhvervsliv har den danske ejendomsbranche udviklet et brancheværktøj til ESG-rapporteringen.

En række aktører udvikler nemlig sammen det gratis værktøj Real ESG – The Real Estate Reporting Framework med støtte fra den filantropiske forening Realdania.

Værktøjet skal medvirke til, at ESG-data i ejendomsbranchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig, og at långivere, investorer og øvrige interessenter kan bruge ESG-data til at belønne ESG-indsatsen i ejendomsbranchen.

Værktøjet skal også gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport for ejendomsbranchens aktører.

Bag projektet er et uset stærkt hold, som både er usædvanligt stort, og som forener ejendomsbranchen, finanssektoren og pensionskasserne. Holdet bag videreudviklingen af værktøjet består nemlig bl.a. af AkademikerPension, AKF, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, DTU Sustain, EjendomDanmark, Home.Earth, Industriens Pension, Jyske Bank, Jyske Realkredit, KAB, Lærernes Pension, Molio, Nykredit, PKA Ejendomme, Realkredit Danmark, Simiab, Thylander og Velliv med fortsat støtte fra Realdania.

Med værktøjet går bæredygtighedsdagsordenen ind i en ny fase, hvor vi får hele værdikæden med.

Værktøjet er først og fremmest gratis, og værktøjet er også allerede udgivet i to udgaver, så der også er en særudgave målrettet mindre aktører.

Det skal være nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde ESG-rapporter for både større og mindre aktører.

Værktøjet har også et skarpt fokus på enkelthed. Værktøjet blev faktisk lanceret under overskriften ”Fra komplekse udfordringer til enkle løsninger”, og der bruges Excel-format, så alle kan bruge værktøjet.

Den grønne omstilling kan nemlig kun lykkes, hvis vi får hele værdikæden med.

 

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til den grønne omstilling?

Real ESG - The Real Estate Reporting Framework har potentialet til at ændre ejendomsbranchen.

Både långivere, investorer og pensionskasser vil nemlig bruge værktøjets ensartet ESG-data til at belønne aktørernes ESG-indsats. Værktøjet skaber således økonomiske incitamenter til at reducere branchens klimaaftryk.

Værktøjet er også det allerførste, som skaber sammenlignelighed mellem klimaaftrykket fra nybyggeri og eksisterende ejendomme. Den nye standard for ESG-data vil gøre det tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi bevarer, istandsætter og renoverer ejendomme.

Når ejendomsbranchen først arbejder med transparent, konkret og sammenligneligt data på tværs af bygningstypologier, kan der ikke være tvivl om, at branchen vil rykke sig endnu længere endnu hurtigere.

 

Hvordan bidrager vores koncept/produkt/ide til Energiforum Danmarks vision om "...at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie og bæredygtige samfund"?

Ejendomsbranchen har endelig fået ensartet data, der vil fremme bygninger med intelligent energiudnyttelse og øvrige kvaliteter.

Værktøjet har nemlig ikke kun rapportering på ejendomsporteføljeniveau. Værktøjet har også et modul om hver enkelt bygning, som bl.a. skal anvendes til finansiering, værdiansættelse og intern styring af bygningerne i ejendomsporteføljen.

Det vil få en kæmpe betydning for branchens fokus på energiudnyttelse, trivsel og øvrige helhedstænkte parametre.

 

Hvem vil typisk få glæde af vores koncept/produkt/ide? Og hvordan?

Den primære målgruppe er kommercielle ejendomsbesiddere, udviklere og investorer i den første udgave af værktøjet.

Rådgiverudgaven af værktøjet udgives også meget snart, hvilket betyder, at advokater, ingeniører, ejendomsadministratorer, arkitekter, erhvervsmæglere m.fl. får glæde af værktøjet.

Værktøjet bliver i fremtidige udgaver tilpasset endnu flere målgrupper.

 

Hvor er vores koncept/produkt/ide om 5 år?

Om fem år er værktøjet ESG-standarden i den danske ejendomsbranche, som har inspireret andre brancher til at udvikle lignende brancheværktøjer.

Værktøjet har også skabt fundamentet for en række forskningsprojekter om datakvalitet, klimaaftryk og sociale målepunkter.

Og værktøjet har medvirket til at løfte branchens omdømme, så det står klart i dansk erhvervsliv, at ejendomsbranchen har evnerne, viljen og visionerne til at gå forrest på den grønne omstilling.

 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.